Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria va întări securitatea bisericilor şi sinagogilor pentru a preveni atacuri similare celui de la Viena

Poliţia austriacă va întări securitatea bisericilor şi sinagogilor pentru a preveni atacuri similare celui în care un tânăr islamist a ucis patru persoane în centrul Vienei, în apropierea principalei sinagogi din oraş, la începutul lunii, a anunţat ministrul de interne Karl Nehammer, informează joi Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

'Rezultatele anchetei de până acum arată că nu poate fi exclus ca făptaşul să fi intenţionat să provoace victime şi în lăcaşuri de cult', a declarat ministrul Nehammer într-o conferinţă de presă, fără a oferi informaţii concrete.

'Va exista, de aceea, o protecţie întărită a bisericilor şi sinagogilor începând de astăzi', a anunţat el, precizând că scopul măsurii este de a împiedica eventuale atacuri similare în 'etapa sensibilă' de după atacul de la 2 noiembrie şi înaintea Crăciunului.

Poliţişti din trupele de intervenţie vor elabora planuri de protecţie împreună cu diferite comunităţi religioase, a mai spus Nehammer, potrivit căruia în Austria există câteva mii de lăcaşuri de cult.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

La 2 noiembrie, Kujtim Fejzulai, un tânăr de 20 de ani născut şi crescut la Viena, a împuşcat mortal patru trecători şi a rănit mai mult de 20 de persoane pe străzile din centrul capitalei, înainte de a fi ucis de poliţie.

Agresorul, care avea dublă cetăţenie, austriacă şi nord-macedoneană, fusese eliberat condiţionat din detenţie în decembrie, după o condamnare pentru tentativa de a se alătura luptătorilor Statului Islamic în Siria.

Ministrul de interne Nehammer se află sub presiune politică în urma dezvăluirilor că serviciul de informaţii ştiuse că Fejzulai se întâlnise cu islamişti din străinătate şi încercase să cumpere muniţie din Slovacia în iulie.

Procurorii anchetează 21 de posibili complici care puteau să-l fi ajutat în acţiune, dar nu au luat parte la atacurile din seara zilei de 2 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.