Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austriecii impresionați de ouăle de Paște pictate de o româncă!

oua paste
Elena Lapujean, o româncă din Austria în vârstă de 64 de ani, i-a impresionat pe austrieci prin talentul său în pictarea ouălor de Paște și nu numai. Ziarul austriac Kronen Zeitung a decis astfel, cu ocazia Paștelui catolic, să-i dedice un articol conaționalei noastre pe care-l redăm în limba română în cele ce urmează.
Indiferent dacă sunt imagini, pereți sau ouă de Paște, scrie publicația austriacă, pictura a fost pasiunea principală a Elenei încă din copilărie. Doamna, în vârstă de 64 de ani și originară din România, își decorează tot apartamentul cu sute de ouă în perioada Paștelui. Elena Lapujean aplică pensula lungă și de culoare neagră cu atenție pe ou. Jumătate din acesta strălucește deja în auriu, iar florile roz aplicate au aceeași culoare ca oja strălucitoare a doamnei. „Încă din perioada în care eram elevă participam la cursuri de pictură. În prima mea lucrare am pictat un trandafir albastru. Îmi place în mod special să pictez lucruri care nu există în natură“, menționează artista română.

Elena locuiește în Salzburg de 31 de ani și lucrează în prezent ca asistentă medicală în domeniul geriatriei. Cealaltă pasiune a ei, pe lângă pictură. Cu mulți ani în urmă, doamna în vârstă de 64 de ani a descoperit vopsitul ouălor de Paște, mai scriu austriecii. Apartamentul ei este plin de ouă de diferite dimensiuni, culori și modele.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.