DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Autismul: Stabilirea conexiunilor sociale pentru oamenii cu dificultăți de interacțiune socială

Facebook
autism

Unii oameni singuri au nevoie de diferite niveluri de conexiune și pentru asta caută anumite comunități de pe Facebook. Cel mai interesant lucru, care se poate spune despre Facebook, este partajarea, posibilitatea de a crea ceva, de a posta, de a distribui și de a obține un număr mare de aprecieri și comentarii pozitive. Asta poate stimula stima de sine a oamenilor și le poate oferi o experiență plină de satisfacții.

Un număr mare de oameni, la nivel mondial, au de-a face cu singurătatea, care dacă persistă, poate genera stres și emoții negative. Unii oameni pot avea și anumite probleme de sănătate, cum sunt cei cu sindrom de autism, care duc un trai izolat.

Facebook oferă utilizatorilor un plus de încredere, la fiecare Like primit

Facebook poate fi pentru oamenii cu autism sau pentru cei care se simt singuri, o modalitate de a crea conexiuni sociale. Deși poate părea superficial să încerci să te împrietenești cu diferiți oameni pe care nu-i cunoști deloc și doar de dragul de a avea prieteni, totuși contează destul de mult materialele pe care aceștia le distribuie pe rețelele de socializare. Desigur nu ne referim la postări narcisiste, ci mai ales la lucruri interesante și utile.

Oamenii care au un cerc destul de mare de prieteni, cu care comunică, au o stare de spirit mai bună. Dacă postează diferite lucruri și acestea sunt apreciate, atunci ei trăiesc un sentiment de împlinire și de satisfacție.

Oamenii au nevoie de conexiune socială și de aceea au tendința de a sta mai multe ore pe Facebook. Cercetătorii spun despre sentimentele cronice de izolare la oameni, că acestea ar fi destul de apăsătoare și ar putea duce la stări psihologice care accelerează de fapt procesul de îmbătrânire al organismului.

Singurătatea nu este bună mult timp, pentru că modifică comportamentul oamenilor și poate duce la schimbări fiziologice ce ar putea scădea longevitatea. Sentimentele de respingere socială pot afecta starea mentală și asta crește riscul de declin cognitiv. Sentimentele de conexiune socială au o importanță foarte mare asupra corpului, asupra comportamentelor oamenilor și asupra sănătății psihice.

Socializarea la oamenii cu autism

content-image

Incidența autismului este mult mai mare decât s-ar putea crede, spun oamenii de știință. Studiile clinice arată că mulți copii suferă de sindrom Asperger – care este o formă mai ușoară a bolii. Aceștia ajung la vârsta maturității să aibă dificultăți sociale și probleme de comunicare, ceea ce le afectează cu siguranță calitatea vieții și bunăstarea.

Când vine vorba despre autism, părinții acestor copii spun că ei nu au o boală, ci mai degrabă o tulburare de dezvoltare permanentă, care este destul de complexă și care le afectează dezvoltarea vorbirii, capacitatea de interacțiune socială, de comunicare și comportamentul.

Principalele simptome caracteristice autismului includ și stări fizice foarte neplăcute, precum: sensibilitatea la lumină, la sunete, la temperatură, tulburări digestive, crampe sau tensiune musculară  și altele.

În prezent, există dovezi (prezentate în studiile cercetătorilor) cu privire la faptul că CBD-ul ajută în ameliorarea simptomelor specifice la pacienți cu autism. CBD-ul poate fi achiziționat fără prescripție medicală, el este conținut în produse precum ulei de canabis preț, ce ameliorează simptomele unor boli, precum: insomnia, anxietatea, depresia, inflamațiile, etc. CBD-ul reduce numărul de convulsii la bolnavi, stările de greață, de vomă și alte simptome ce apar din cauza chimioterapiei pentru tratamentul cancerului.

Demența digitală

Anumite studii arată că utilizarea excesivă a dispozitivelor digitale duce la dependență și la dezvoltarea unei probleme de sănătate – demența digitală – care crește riscul de pierdere a memoriei.

Prin urmare, oamenii trebuie să fie atenți la cât timp stau pe smartphone-uri, table și PC-uri. Dacă primesc prea multe informații decât creierul lor ar putea procesa, atunci creierul devine obosit și asta duce la scăderea performanței, a memoriei, a capacității de concentrare și la dezvoltarea unor senzații neplăcute (oamenii devin frustrați, nemotivați, slăbiți, obosiți, adorm greu și au un somn agitat).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.