Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Auto-F1: Las Vegas va găzdui al treilea Mare Premiu din Statele Unite, începând din 2023

Oraşul Las Vegas va găzdui al treilea Mare Premiu de Formula 1 din Statele Unite, urmând să fie inclus în calendar începând din 2023, a anunţat miercuri promotorul celei mai importante competiţii automobilistice din lume, citat de AFP, relatează Agerpres.

"Cursa va avea loc noaptea, într-o sâmbătă din noiembrie, pe celebrul bulevard Las Vegas Strip, trecând prin faţa unora dintre cele mai legendare locaţii, hoteluri şi cazinouri din lume", a precizat Formula 1 într-un comunicat.

Capitala mondială a jocurilor de noroc a mai găzduit anterior două Grand Prix-uri de Formula 1, în 1981 şi 1982.

O dovadă în plus a popularităţii tot mai mari a Formulei 1 în ţara IndyCar şi Nascar va fi noua cursă din Marele Circ programată în Statele Unite, după Marele Premiu de la Austin (Texas), desfăşurat din 2012 şi care va avea loc cel puţin până în 2026, şi Grand Prix-ul de la Miami (Florida), care se va desfăşura pentru prima dată în acest an, pe 8 mai.

"Este un moment incredibil pentru Formula 1, care demonstrează atractivitatea şi creşterea uriaşă a sportului nostru, cu o a treia cursă în SUA. Las Vegas este o destinaţie cunoscută în întreaga lume pentru entuziasm, ospitalitate, emoţii şi, bineînţeles, faimosul Strip", a declarat preşedintele Formulei 1, Stefano Domenicali.

Circuitul lung de 6,12 km va cuprinde 14 viraje şi trei linii drepte, cu viteze maxime estimate la peste 342 km/h, potrivit organizatorilor.

Anunţul acestei curse vine într-un moment în care calendarul sezonului 2022 din Formula 1 include deja un total record de 23 de Mari Premii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.