Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorii atacului sinucigaş din Indonezia erau un cuplu căsătorit în urmă cu câteva luni

AFP/Getty Images
atac Indonezia catedrală poliție

Autorii atacului sinucigaş comis în weekend în apropierea unei biserici din provincia indoneziană Sulawesi de Sud erau un bărbat şi o femeie care se căsătoriseră în urmă cu câteva luni, a anunţat luni poliţia indoneziană, potrivit dpa, citată de AGERPRES.

Douăzeci de persoane au fost rănite atunci când cuplul, aflat pe o motocicletă, a detonat o încărcătură explozivă în momentul opririi vehiculului de forţele de ordine la poarta catedralei 'Inima Sacră a lui Iisus' din oraşul Makassar, capitala provinciei Sulawesi de Sud.

Suspecţii aparţineau filialei locale a organizaţiei teroriste Jamaah Ansharut Daulah (JAD) şi aveau legătură cu un alt cuplu indonezian - Rullie Rian Zeke şi Ulfah Handayani Saleh - care în ianuarie 2019 a comis un atentat la Jolo, în sudul Filipinelor, soldat cu 23 de morţi, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale indoneziene, Argo Yuwono.

Citește și: Piers Morgan continuă războiul cu Meghan Markle: Este una dintre celebrităţile ipocrite, smiorcăite şi privilegiate

''Cuplul se căsătorise cu şase luni în urmă'', a adăugat Argo.

Şeful poliţiei indoneziene, Listyo Sigit Prabowo, a precizat duminică seara că bărbatul implicat în atacul sinucigaş comis duminică, identificat drept L., aparţinea aceluiaşi grup din care, în luna ianuarie la Makassar, au fost arestaţi 18 membri şi au fost ucişi alţi doi.

JAD este considerată responsabilă pentru o serie de atacuri teroriste comise în ultimii ani în Indonezia, printre care atacuri sinucigaşe asupra a trei biserici din Surabaya, al doilea oraş din Indonezia, în 2018. În acele atacuri coordonate, soldate cu 28 de morţi, dintre care 13 atacatori, au fost implicate două familii, inclusiv copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.