Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorii atentatului din Kenia soldat cu 148 de morți, condamnați la închisoare: Detenția pe viață este cea mai grea pedeapsă aplicată

Un tribunal din Kenya a condamnat miercuri trei bărbaţi la pedepse cuprinse între 41 de ani de detenţie şi închisoare pe viaţă pentru rolul lor în atacul din 2015 de la o universitate, soldat cu cel puţin 148 de morţi, informează dpa, potrivit agerpres.ro.

Unul dintre acuzaţi, Rashid Charles Mberesero, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, iar ceilalţi doi, Mohamed Ali Abdikadir şi Hassan Aden Hassan, au primit câte 41 de ani.

Citește și: Surpriză TOTALĂ pe piața pensiilor private - Ce s-a întâmplat în luna mai cu activele fondurilor

Cei trei au fost găsiţi vinovaţi luna trecută de comiterea unui act terorist, conspiraţie la comiterea unui act terorist şi apartenenţă la organizaţia teroristă Al Shabaab.

Doi dintre ei s-au aflat în legătură permanentă cu executanţii propriu-zişi ai atacului, iar al treilea a fost găsit ascuns într-unul din căminele din campus.

Atacul din 2015 de la campusul din Garissa (circa 350 km nord-est de capitala Nairobi) a fost executat de patru pistolari, care şi-au pierdut viaţa în cursul atacului. A fost al doilea cel mai sângeros atentat produs până atunci în Kenya, după cel din 1998 de la ambasada Statelor Unite.

Citește și: ALERTĂ - CCR a admis conflictul Parlament - ÎCCJ pe completurile specializate

Gruparea Al Shabaab, cu sediul în Somalia şi asociată cu Al Qaida, lansează cu regularitate atacuri în Kenya, vecină cu Somalia. În 2013, un atac al militanţilor Al Shabaab s-a soldat cu 67 de morţi la centrul comercial Westgate din Nairobi. Tot aceştia au atacat mai devreme în acest an un hotel din Nairobi, ucigând peste 20 de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.