Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile americane au dat lovitura: Confiscare masivă de marijuana în California. Sechestru peste 100 de case

www.wlky.com
poliție SUA

Autorităţile americane au pus sub sechestru peste 100 de case din California unde se producea clandestin marijuana, în cadrul uneia din cele mai ample operaţiuni împotriva culturilor ilegale de plante psihotrope din ultimii ani, informează joi AFP şi Reuters, scrie agerpres.ro

Afacerea era finanţată de grupări criminale din China, care au "folosit bani din străinătate pentru a cumpăra casele şi a le transforma în plantaţii de marijuana", a menţionat un comunicat al Departamentului Justiţiei. 

În cadrul operaţiunii de două zile, care a început marţi, agenţii federali şi poliţia locală au confiscat peste 60.000 de plante, 200 kilograme de marijuana procesată şi 15 arme de foc. 

Ancheta a fost lansată încă în 2014, când poliţia a început să urmărească achiziţia unor case din zona capitalei californiene Sacramento cu bani proveniţi prin transfer bancar în principal din provincia chineză Fujian (sud-est).

Rusia, demonstraţie de forţă lângă ţările baltice. Un stat NATO nevoit să-și închidă parțial spaţiul aerian


Casele au fost transformate în vaste plantaţii de drog, cu sute dacă nu mii de plante de marijuana fiecare, potrivit Ministerului Justiţiei american. A mai atras suspiciuni faptul că respectivele case consumau foarte mult curent electric, din cauza echipamentelor necesare. 

"Aceste facilităţi pentru cultura marijuanei sunt ilegale, conform legislaţiei federale şi a statului California, şi sunt folosite pentru distribuirea drogului în alte părţi din SUA", a explicat procurorul McGregor W. Scott. 

Potrivit ministrului justiţiei, Jeff Sessions, grupări criminale internaţionale încearcă să-şi impună o "falsă suveranitate" asupra anumitor cartiere americane. "În ziua în care am depus jurământul, preşedintele Trump mi-a ordonat să fac o prioritate din desfiinţarea acestor organizaţii şi executăm viguros acest ordin", a subliniat Sessions.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.