Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile britanice au organizat o simulare a gestionării traficului în cazul unui Brexit fără acord - Au participat peste 100 de camioane

pixabay.com
brexit

Peste o sută de camioane participă luni la un test organizat de guvernul britanic în sudul Angliei pentru a preveni congestionarea traficului rutier prin creşterea controalelor la frontieră în cazul unui Brexit sau al ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără acord, transmite EFE preluată de Agerpres

Locul de întâlnire a vehiculelor a fost un aerodrom dezafectat din Manston, comitatul Kent, pe care executivul de la Londra intenţionează să-l utilizeze ca zonă de staţionare a camioanelor pentru a evita supraaglomerarea drumurilor de acces la principalele porturi.

Operaţiunea "Brock", supravegheată de Ministerul Transporturilor, este testul cel mai important realizat de guvern cu obiectivul de a se pregăti de o ieşire fără acord din UE pe 29 martie.

Ca parte a acţiunii, camioanele reunite pe pista fostului aerodrom se vor deplasa între orele 8-11 GMT în convoi pe autostrada A256 până în portul Dover, principala legătură cu Franţa pe mare.

Planul are în vedere gestionarea traficului şi în special vehiculele de transport de mărfuri în cazul unei creşteri a controalelor la frontiere ca urmare a impunerii de taxe după un ipotetic "Brexit" dur.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor a declarat că guvernul Theresei May "nu doreşte şi nici nu aşteaptă" o ieşire nenegociată din UE, dar a semnalat că "este de datoria sa" să se pregătească "pentru toate situaţiile neprevăzute".

May va supune săptămâna viitoare votului Parlamentului acordul de ieşire din UE, astfel încât, dacă acesta ar fi respins, ţara ar putea ieşi din blocul european fără acord şi să se raporteze la regulamentele tarifare ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.