Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Albania: atacatorul de pe aeroportul din Tirana este un vechi spărgător de bănci

pistol

Bărbatul ucis în schimbul de focuri din apropiere de Aeroportul Internaţional „Maica Tereza” din Tirana ar fi un cunoscut spărgător de bănci, potrivit autorităţilor albaneze, informează Mediafax.

Citește și: Preşedintele Sudanului a demisionat: era la putere de 30 de ani

Postul ORA TV a relatat, miercuri, că unul dintre autorii jafului de pe Aeroportul „Maica Tereza” ar fi Admir Murataj, spărgător de bănci cu „state vechi” în Albania şi Grecia.

Evadat în 2013 dintr-o închisoare din oraşul grecesc Trikala, Murataj fusese dat în urmărie generală în Albania pentru trei jafuri bancare.

Poliţia albaneză nu a confirmat încă oficial identitatea bărbatului, chiar dacă acesta a fost identificat la morgă de către soţia lui. Sunt aşteptate rezultate analizei ADN.

Mai mulţi indivizi înarmaţi au pătruns marţi pe o pistă a aeroportului şi au jefuit un vehicul care transporta o cantitate mare de bani ce urma să fie încărcată într-un avion operat de compania Austria Airlines. Sacii cu bani aveau ca destinaţie Viena.

Cel puţin alţi trei suspecţi au reuşit să scape şi sunt căutaţi acum de autorităţi. După incident, poliţiştii au găsit două maşini incendiate care ar aparţine hoţilor, relatează DPA, citată de News.com.au.

Nu se cunoaşte exact valoarea prejudiciului. Din primele informaţii reiese că jefuitorii ar fi plecat cu aproape 2 milioane de euro, dar alte surse susţin că ar fi vorba, de fapt, de o sumă de cinci ori mai mare.

Sucursalele băncilor străine din Albania sunt nevoite să transporte cantităţi mari de numerar în afara ţării, întrucât banca centrală de la Tirana nu acceptă depozite în monedă forte.

Astfel de transporturi de valori au mai fost atacate de mai multe ori în trecut. Poliţia a recuperat o parte din numerarul furat în urma ultimului jaf, banii fiind ascunşi în oale sub presiune.

În februarie 2017, un grup de infractori a fugit cu 3,2 milioane de euro în urma unui jaf similar.

În urma incidentului a fost anulat cursa ce urma să decoleze spre Viena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.