Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Cluj caută teren pe care să construiască un spital pediatric monobloc

cluju.ro
cluj napoca

Consiliul Judeţean Cluj caută un teren de 4,5 hectare pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru construirea unui spital pediatric monobloc, cu 500 de paturi, după ce demersurile pentru cumpărarea unei clădiri au eşuat, deşi instituția are la dispoziţie 10 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, miercuri, că şi-ar dori ca proiectul noului spital să fie finalizat în 2020.

„Spitalul de Copii Cluj-Napoca funcţionează în 14 locaţii, cu secţii şi clinici răspândite în oraş, unele revendicate, altele într-o stare de degradare care nu mai permite îndeplinirea condiţiilor legale. Ne-am propus construirea unui spital pediatric monobloc, care să găzduiască aproape toate aceste secţii şi clinici, iar pentru asta am demarat, iniţial, procedura de achiziţie directă a unei clădiri, având 10 milioane de euro prevăzuţi pentru o astfel de investiţie. Din păcate, nu s-a primit nicio ofertă, astfel că suntem, în prezent, în procedura de cumpărare a unui teren de 4,5 ha, pe raza municipiului, undeva la periferie, pe care să construim o clădire de la zero. Aparatele medicale existente vor fi aduse în noul spital, dar vom cumpăra şi echipamente noi. Mi-aş dori ca acest proiect să fie finalizat în 2020”, a spus Tişe.

Acesta a explicat că, în cazul în care nu se va putea cumpăra nici teren pentru acest proiect, CJ Cluj mai are la dispoziţie o a treia soluţie, şi anume exproprierea unui teren, urmând ca proprietarul să fie despăgubit cu o sumă stabilită printr-o expertiză.

„Viitorul spital pediatric monobloc va avea 500 de paturi pentru copii, la care se adaugă paturile pentru părinţi astfel că va fi, de fapt, un veritabil spital regional. Va putea fi utilizat de la urgenţa din primul moment până la secţiile de care au nevoie micii pacienţi. În aceeaşi clădire vor fi sala de urgenţe şi cea de operaţii şi saloane de internare. După finalizarea noului spital, clădirile actuale vor fi reutilizate pentru alte instituţii publice”, a mai spus preşedintele CJ Cluj.

În opinia acestuia, cea mai gravă este situaţia spaţiului de pe Calea Moţilor, unde se află Clinica de Pediatrie 1 şi UPU pentru copii, în condiţiile în care mai multe corpuri de clădire sunt revendicate, astfel încât CJ Cluj nu poate realiza investiţii.

„Avem un litigiu pe rol care se va finaliza la sfârşitul acestui an, dacă se va soluţiona favorabil pentru noi, am putea să refacem secţiile în sistem modular”, a precizat Alin Tişe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.