Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Germania iau în considerare adoptarea unor legi care să permită combaterea activă a atacurilor cibernetice din alte țări

steag germania

Autoritățile din Germania iau în considerare adoptarea unor legi care să permită combaterea activă a atacurilor cibernetice din alte țări, a declarat Horst Seehofer, ministrul german de Interne, ca răspuns la un raport al Serviciului de Informații, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Conform raportului Serviciului de Informații german, emis marți, cele mai multe atacuri cibernetice asupra Germaniei în anul 2017 au provenit din Iran. Numărul de atacuri provenite din Iran a început să crească din anul 2014.

De asemenea, atacurile hackerilor chinezi au scăzut considerabil, în contextul în care China a achiziționat mai multe companii de tehnologie germane.

Serviciul de Informații cercetează implicațiile posibile pe care le pot avea achizițiile în creștere din partea Chinei, chiar dacă volumul atacurilor cibernetice este în scădere.

Raportul a scos în evidență intensificări periculoase ale atacurilor cibernetice provenite din Iran, Rusia și China.

Citește și: Phil Hogan: Uniunea Europeană trebuie să riposteze dur la măsurile comerciale aplicate de Donald Trump

Seehofer este de părere că agenția trebuie să aibă capacitatea nu doar de a identifica și rezolva atacurile cibernetice, ci de a le preveni.

„Este posibil să fie nevoie să schimbăm legea pentru a fi capabili să reacționăm activ, nu doar să investigăm”, a declarat Seehofer.

Atacurile din partea Iranului vin într-o perioadă dificilă pentru Germania, care luptă pentru păstrarea Acordului Nuclear din anul 2015 cu Iranul, din care Statele Unite s-au retras.

Germania și-a manifestat în mod public îngrijorarea în ceea ce privește dezvoltarea de rachete a Iranului, susținerea pentru grupuri de militanți și spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.