Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile franceze au dejucat astăzi un nou atentat

www.sputniknews.com
poliția franceză, polițiști francezi

Un nou atentat a fost dejucat în Franţa şi doi fraţi de origine egipteană au fost arestaţi, a anunţat vineri ministrul afacerilor interne francez, Gerard Collomb, informează AFP, preia Agerpres.

"Erau doi tineri de origine egipteană care se pregăteau să comită un atentat, fie cu exploziv, fie cu ricină, această otravă (...) foarte puternică", a declarat ministrul francez la postul BFMTV. "Ei aveau tutoriale care explicau cum pot fi fabricate otrăvuri pe bază de ricină", a continuat acesta, adăugând că cei doi tineri comunicau pe mesageria criptată Telegram.

Vezi și: Arestări în urma atentatului de la Paris. Noi detalii privind ancheta desfășurată

"Arestarea a avut loc în arondismentul 18 din Paris", în nordul capitalei, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei, precizând că cei doi "au recunoscut că doreau să treacă la fapte". Potrivit sursei, arestarea a avut loc vineri, 11 mai, în ajunul atacului cu cuţit întreprins la Paris de Hamzat Azimov, un jihadist franco-rus care a ucis o persoană şi a rănit alte cinci în cartierul Opera, în plin centrul capitalei franceze. 

În seara zilei de joi, un prieten al atacatorului, Abdul Hakim A., un franco-rus de 20 de ani, a fost arestat pentru "asociere cu terorişti în vederea pregătirii de atacuri". Două tinere femei, apropiate ale lui Abdul Hakim A., au fost de asemenea arestate. 

În total, 51 de atentate au fost dejucate din ianuarie 2015, a anunţat la sfârşitul lui martie premierul francez Edouard Philippe. 

Franţa s-a cufundat în era violenţei jihadiste în ianuarie 2015, în urma atentatelor care au avut ca ţintă săptămânalul satiric Charlie Hebdo, o poliţistă în Montrouge, lângă Paris, şi un supermarket cuşer lângă Paris, cele trei atacuri soldându-se în total cu 17 morţi.

Vezi și: Marea Britanie răspunde apelului NATO: Mobilizează militari în Afganistan

Atacul de sâmbătă de la Paris a ridicat la 246 numărul de persoane ucise de la începutul acestui val de atentate jihadiste în Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.