Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile moldovene sunt profund îngrijorate de conflictul ruso-ucrainean: 'Securitatea regiunii este ameninţată de acte de agresiune şi provocări'

rador.ro
republica moldova ue

Securitatea regiunii este ameninţată de ”acte de agresiune şi provocări” în urma incidentului armat fără precedent, în largul Crimeei, între Ucraina şi Rusia, denunţă luni Ministerul moldovean de Externe, relatează The Associated Press, informează News.ro.

Chişinăul îşi reiterează, într-un comunicat, susţinerea ”faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi faţă de dreptul său de a folosi apele internaţionale”.

Autorităţile moldovene se declară ”profund îngrijorate” de tensiunile ruso-ucrainene în centrul cărora se află Strâmtoarea Kerci şi Marea Azov, în contextul în care această fostă republică sovietică are o frontieră comună cu Ucraina de 1.222 de kilometri.

Marina ucraineană a anunţat că şase marinari au fost răniţi după ce Paza de Coastă rusă a deschis focul, duminică, asupra a trei nave ucrainene, în apropierea Strâmtorii Kerci, iar apoi le-a confiscat.

Rusia a anunţat că trei marinari au primit îngrijiri după ce au fost răniţi uşor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.