Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile saudite au dejucat o serie de atentate teroriste - Au fost aretate 13 persoane

Operation World
Arabia Saudita

Arabia Saudită a arestat luni 13 indivizi în legătură cu o serie de atacuri care ar fi urmat să aibă loc în regat, la o zi după ce forțele de securitate au anunțat că au dejucat un atentat terorist în nordul capitalei Riyad, a informat agenția de știri SPA, potrivit Reuters scrie mediafax

Gruparea Stat Islamic și-a asumat responsabilitatea pentru atacul eșuat de la o clădire de stat din Zuklfi, un orășel situat la 250 de km nord-est de capitală.

Surse de securitate au transmis că au ucis patru militanți presupuși a face parte din gruparea teroristă Stat Islamic care ar fi pus la cale atentatul de duminică. Mai târziu aceștia au verificat un casă de primire din apropiere pe care militanții ar fi închiriat-o pentru fabricarea bombelor, și au confiscat mai multe veste cu explozibil, bombe artizanale, mitraliere Kalșnikov și publicații ale grupării Stat Islamic.

ISIS a revendicat organizarea acestui atac prin intermediul agenției sale de știri, Amaq.

Forțele saudite de securitate au fost de-a lungul timpului ținta mai multor atacuri ale militanților islamiști. Anul trecut, un membru al acestor forțe și un cetățean din Bangladesh au fost uciși în urma unui atac care a avut loc în apropierea unui punct de control din localitatea Buraidah, iar un polițist a fost ucis după un atac în orașul Taif.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.