Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie avertizează peste 100 de companii criptografice cu privire la abuzuri

Radio Free Europe
Londra city

Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare din Marea Britanie, Financial Conduct Authority (FCA), a declarat ieri că 111 companii neînregistrate de active criptografice prezintă un risc pentru consumatori, conform Reuters.

"Avem o serie de firme care lucrează în mod clar în Marea Britanie fără a fi înregistrate la noi și au de-a face cu bănci, firme de servicii de plată, consumatori", a declarat Mark Steward, șeful departamentului de control și supraveghere a pieței la FCA .
Mark Steward a continuat să explice că mulți se implică în cripto din cauza „fricii de a pierde”, mergând până la a spune că ultima manie are „mania lalelelor scrisă peste tot”, la un eveniment City & Financial City’s Week
Avertismentul lui Mark Steward cu privire la firmele criptografice neînregistrate - și la cripto în general - este în concordanță cu poziția mai largă a FCA.
La începutul acestui an, FCA a impus interzicerea tranzacționării instrumentelor derivate criptografice, descriind produsele menționate drept „inadecvate” pentru clienții cu amănuntul. FCA a declarat că produsele criptografice nu au evaluări fiabile, prezintă o prevalență a infracțiunilor financiare și a volatilității și, în orice caz, investitorii de retail nu au înțelegerea de a interacționa în siguranță cu astfel de produse.
Cinci zile mai târziu, FCA a enumerat cinci îngrijorări - pe deplin rezonabile - cu privire la industria criptografică, protecțiile consumatorilor fiind pe primul loc.
În martie, FCA și-a concentrat atenția asupra problemelor legate de moștenirea cripto-criminalității financiare, anunțând că firmelor criptografice li se va cere acum să transmită FCA rapoarte anuale de criminalitate financiară, la fel ca orice altă industrie a serviciilor financiare.
„Această declarație de politică propune ca firmele cu cripto-active să fie aduse în sfera rentabilității pe baza activităților lor comerciale și a riscurilor potențiale de spălare a banilor”, a spus atunci FCA.
Poziția FCA poate să nu găsească sprijin în rândul fanilor cripto, dar preocupările sale sunt bine întemeiate. În luna mai, Agenția Națională pentru Criminalitate din Regatul Unit a publicat evaluarea anuală a criminalității grave și organizate.
În acel raport, NCA a spus că „utilizarea criminală a tehnologiei este în creștere, iar utilizarea activelor criptografice pentru spălarea banilor a crescut în mai multe tipuri de infracțiuni”, a spus NCA la acel moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.