Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea de reglementare a bursei din SUA avertizează casele de brokeraj şi traderii că sunt supravegheați pentru eventuale nereguli

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) s-a implicat în războiul dintre micii investitori şi fondurile de hedging de pe Wall Street, avertizând casele de brokeraj şi traderii de pe reţelele de socializare că îi supraveghează pentru eventuale nereguli, transmite Reuters.

Acţiunile retailerului de jocuri video GameStop au crescut vineri cu 83% după ce brokerii, inclusiv platforma Robinhood, au relaxat restricţiile aplicate tranzacţiilor cu aceste titluri, potrivit news.ro.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’ .

Joi, acţiunile GameStop au scăzut în urma suspendării tranzacţiilor de către mai multe platforme online de tranzacţionare, între care Robinhood, măsuri cau au provocat indignare în rândul politicienilor şi apeluri de măsuri din partea autorităţilor de reglementare. Titlurile GameStop au urcat cu peste 1.700% începând din 11 ianuarie, susţinute de achiziţiile micilor investitori.

Fondurile de hedging şi short sellerii au avut o săptămână dificilă. Short sellerii în acţiuni GameStop au suportat pierderi de 19,75 miliarde de dolari în acest an. Chiar şi aşa plasamentele de acest tip (care mizeză pe scăderea acţiunilor) sunt de 11,2 miliarde de dolari.

SEC a emis un comunicat rar în care a anunţat că lucrează împreună cu alte autorităţi de reglementare şi burse pentru ”a proteja investitorii şi a identifica şi urmări eventualele ilegalităţi” şi că ”va analiza îndeaproape măsuri care ar putea dezavantaja investitoirii”.

Conflictul dintre micii investitorii şi short sellerii profesionişti a atras şi atenţia parlamentarilor şi a administraţiei preşedintelui Joe Biden şi este investigat de procurorul general din New York

De asemenea, turbuleneţele au agitat şi pieţele globale, fondurile fiind nevoite să vândă unele dintre cele mai performante acţiuni, între care cele ale Apple, pentru a acoperi pierderile din poziţiile short. Indicele S&P 500 a scăzut vineri cu 1%.

Pe forumul WallStreetBet al Reddit, acţiunile GameStop şi AMC au rămas preferatele investitorilor.

Alte acţiuni atractive sunt AMC Entertainment şi Express au crescut vineri cu 60%. Titlurile Bed Bath & Beyond au avansat cu 13%, Virgin Galactic cu 10%, iar Nokia cvu 6%. Acţiunile American Airlines au scăzut cu 4%, după o creştere uriaşă în ziua precedentă.

De la începutul acestei săptămâni, acţiunile Blackberry au crescut de peste două ori, atingând miercuri un vârf de 36%, înainte de a reveni vineri la 20,39%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.