Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea de reglementare olandeză spune că cripto nu este încă potrivit ca mijloc de plată sau investiție

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Un organism de reglementare olandez a declarat că piața criptoderivatelor ar trebui să fie limitată la comerțul cu ridicata. Motivele nu sunt necunoscute – lipsa de transparență, manipularea pieței și „alte forme de activitate criminală”.

Pe 12 mai, șeful Piețelor de Capital și Supravegherii Transparenței de la Autoritatea Olandeză pentru Piețe Financiare (AFM), Paul-Willem van Gerwen, și-a împărtășit opinia despre tranzacția cu derivate cripto la reuniunea managerilor de la Amsterdam Propriety Traders, conform cointelegraph.com.

Van Gerwen a subliniat că, în ciuda (sau poate din cauza) interesului în creștere al pieței pentru tranzacționarea cu cripto-derivate, AFM „consideră astfel de tranzacții ca implicând riscuri” și consideră că această piață nu este la fel de matură ca celelalte piețe de derivate. O problemă specifică care decurge din volatilitatea produselor cripto, conform lui van Gerwen, duce la întrebarea dacă „părțile la tranzacția cu derivate vor fi în măsură să își îndeplinească promisiunile”.

Prin urmare, AFM consideră că operațiunile cu derivate cripto ar trebui limitate la comerțul cu ridicata. Oficialul a recunoscut că, spre deosebire de omologii săi britanici de la Financial Conduct Authority (FCA), AFM nu a interzis un astfel de comerț, dar a făcut aluzie că cu siguranță ar putea face acest lucru:

„Nu vă lăsați prinși de entuziasmul acestei tranzacții, nu vă lăsați tentați de tranzacționarea cu amănuntul.”

El a adăugat, de asemenea, „Crypto-urile și instrumentele derivate nu sunt încă potrivite ca mijloc de plată și/sau investiție”.

Un alt subiect pe care Van Gerwen a menționat în discursul său a fost impactul registrului distribuit asupra curățării. În acest sens, a părut mult mai optimist, recunoscând avantajele utilizării blockchain-ului în operațiunile de compensare, dar, din nou, a fost precaut în timp ce a comentat posibilul rol al industriei:

„În principiu, comercianții cu drepturi de proprietate nu se implică în compensare. Și totuși, evoluțiile tehnologice ar putea duce la o situație în care să apară un model peer-2-peer, cu comercianții de proprietate care ar putea începe să se angajeze în compensare.”

Vorbitorul i-a încurajat pe participanți să ia parte la cazurile pilot DLT pe care autoritățile financiare olandeze le gestionează într-un mediu sandbox.

În august 2021, banca centrală a Țărilor de Jos a emis un avertisment către Binance pentru că oferă servicii cripto fără înregistrarea legală necesară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.