Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea Palestiniană lansează acuzații grave: Israelul a fabricat dovezi pentru a-și justifica atacul asupra Gaza

ilfattoquotidiano.it
Mahmoud Abbas

Autoritatea Palestiniană difuzează un document în care susține în mod fals că o investigație preliminară a Poliției Israelului a dezvăluit că Israelul a „fabricat” materiale media pentru a-și justifica atacul asupra Gaza, notează Times of Israel.

Într-o declarație a ministerului său de externe, AP afirmă că elicopterele israeliene au bombardat civili israelieni pe 7 octombrie, în timpul festivalului de muzică Supernova. Declarația pune îndoieli asupra relatărilor israeliene cu privire la atrocitățile din acea zi și asupra materialului vizual care documentează distrugerile și incendiile care au afectat zona de lângă granița cu Gaza și face apel la toate instituțiile media, oficialii ONU și liderii țării să urmărească și revizuiește ceea ce publică mass-media ebraică.

Declarația vine la doar o zi după ce președintele american Joe Biden a declarat că o AP „revitalizată” ar trebui să conducă Fâșia Gaza după război, lucru pe care Israelul l-a respins în mod repetat, subliniind refuzul său de a condamna atacul din 7 octombrie.

Afirmația conform căreia un elicopter IDF care a sosit la locul festivalului de lângă Re'im pe 7 octombrie ar fi ucis niște civili israelieni a fost făcută pentru prima dată ieri la Haaretz, pe baza unei surse anonime din Poliția israeliană și a fost preluată pe scară largă de presa arabă. și distribuit pe rețelele de socializare, scos pe scară largă din context.

O declarație a poliției emisă ca răspuns la revendicare spune că ancheta sa s-a concentrat numai pe activitatea poliției, și nu pe orice activitate IDF și, prin urmare, nu a oferit „nicio indicație despre vătămarea civililor din cauza activității aeriene de acolo”.

IDF nu a comentat raportul. Armata a declarat anterior că va investiga atacurile din 7 octombrie după război.

Elemente ale articolului Haaretz au fost scoase pe scară largă din context pe rețelele de socializare și folosite pentru a da vina pe Israel pentru sute de morți de civili pe 7 octombrie, niciunul dintre acestea nu are nicio bază reală și în raportări ample despre masacru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.