Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea pentru concurenţă din Marea Britanie investighează piaţa înmormântărilor: Prețurile au luat-o razna

Inquam Photos / Octav Ganea
inmormantare biserica

Preţul mediu al unei înmormântări în Marea Britanie a atins un nivel record de 4.417 lire sterline în 2019, în creştere cu 3,4% faţă de situaţia din 2018, arată un studiu anual realizat de compania de asiguri SunLife, informează BBC.

Compania de asigurări, care a studiat costurile cu înmormântările încă din 2004, susţine că în 2019 aceste costuri au crescut cu 146 lire sterline şi în prezent sunt la un nivel mai mult decât dublu faţă de cel de 1.920 de lire sterline înregistrat în anul 2004, informează agerpres.ro.

Citește și: Se răstoarnă cazul Caracal! Gheorghe Dincă dezvăluie că nu a omorât-o

Autoritatea pentru Reglementarea Concurenţei din Marea Britanie (CMA) a decis să demareze o investigaţie asupra pieţei înmormântărilor după ce a descoperit că în ultimii 14 ani costurile au crescut, în medie, cu 6% pe an. Rezultatul investigaţiei este aşteptat la primăvară.

Raportul SunLife a descoperit unele diferenţe regionale semnificative. Costul mediu al unei înmormântări în Londra este de 5.963 de lire sterline comparativ cu 3.489 de lire sterline în Irlanda de Nord. SunLife subliniază că dacă se adaugă şi costul priveghiului, al pietrei funerare şi alte costuri, nota de plată totală se apropie de 10.000 de lire sterline.

Citește și: Lovitură pentru Parlament! Va fi demis Guvernul Orban?

Cu toate acestea, din ce în ce mai puţini sunt cei care optează pentru o înmormântare completă, iar majoritatea britanicilor optează pentru incinerare. Doar 23% din funeraliile organizate în 2019 în Marea Britanie au fost înmormântări, în scădere cu 4% faţă de 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.