Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea pentru Reformă Feroviară consultă piaţa pentru achiziţia de locomotive electrice

digi24.ro
cfr locomotiva tren

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) consultă piaţa pentru a obţine valoarea estimativă unitară pentru achiziţia de material rulant nou destinat transportului feroviar de călători "Locomotive electrice LE" şi o cotaţie pentru mentenanţa acestora.

"Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) intenţionează să organizeze o procedură de achiziţie de locomotive electrice LE şi a serviciului de mentenanţă necesar funcţionării acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenanţei ramelor la 30 de ani, conform specificaţiilor tehnice ataşate. Având în vedere pregătirea achiziţiei, prin raportarea la obiectul contractului de achiziţie publică şi pentru a informa operatorii economici cu privire la planurile de achiziţie şi cerinţele avute în legătură cu acestea, Autoritatea pentru Reformă Feroviară iniţiază prezenta consultare a pieţei care vizează aspectele menţionate la punctul 4 din Anexa 1 la prezentul anunţ", se spune într-un anunţ al instituţiei, publicat marţi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Practic, se doreşte obţinerea unei valori estimative unitare pentru achiziţia unei locomotive electrice LE pe 4 osii, care să dispună de instalaţie ERTMS on-board, capabilă să atingă viteza de 200 km/h şi să tracteze până la 16 vagoane de călători, dar şi a serviciului de mentenanţă necesar funcţionării acesteia pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere la 30 de ani, potrivit Agerpres.ro.

Preţul va fi compus din: preţul de achiziţie a unei astfel de locomotive electrice, exprimat în lei/ramă, şi preţul pentru asigurarea întreţinerii/mentenanţei pentru 15 ani, exprimat printr-un preţ mediu în lei/km. Serviciile de mentenanţă vor fi prevăzute cu o opţiune de suplimentare de până la 30 de ani, precizează ARF.

Perioada de garanţie va fi de 36 de luni pentru garanţia generală a locomotivei electrice LE, iar alte perioade de garanţie solicitate sunt: 72 de luni pentru cadrul de boghiu, 72 de luni pentru defectele ascunse de fabricaţie, 72 de luni pentru elementele vopsite, 120 de luni pentru caroserie.

"Perioadele de garanţie încep de la punerea în funcţiune a LE în exploatare pe reţeaua de cale ferată din România", se menţionează în anunţ.

Data limită pentru transmiterea de propuneri ale operatorilor economici interesaţi în cadrul procesului de consultare este 20.04.2022, iar termenul limită pentru consultare este 29.04.2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.