Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile americane sunt ÎN ALERTĂ: Extremiștii de dreapta s-ar putea ciocni cu manifestanții antirasiști, la Boston

Lima Charlie News
neo nazisti charlottesville

Autorităţile americane se tem de izbucnirea unor incidente în cursul unei manifestaţii sâmbătă la Boston, în Massachusetts, care urmează să reunească reprezentanţi ai extremei drepte americane, în timp ce mişcări antirasiste au lansat apeluri la o contramanifestaţie, relatează France 24.

Securitatea a fost întărită în jurul grădinii publice Boston Common, cea mai veche din SUA, unde a fost anunţată o manifestaţie a militanţilor extremei drepte în cursul zilei de sâmbătă. Aceasta intervine după o manifestaţie similară la Charlottesville, în Virginia, unde o tânără femeie a fost ucisă, fiind lovită de o maşină condusă de adept al supremaţiei albilor, pe fondul unei tensiuni crescute.

Citește și: Donald Trump a identificat o mare VULNERABILITATE: Ce noi FORȚE SPECIALE au SUA

"Cred că discursul extremei drepte a trecut la un nivel superior şi aceasta ne îngrijorează. Nu am văzut niciodată atât de mulţi oameni căutând confruntarea şi rolul nostru va fi să calmăm situaţia", a declarat William Evans, comisar de poliţie.

Circa 500 de poliţişti urmează să fie desfăşuraţi la faţa locului, dintre care unii sunt îmbrăcaţi în civil.

Boston Common a găzduit în istorie personalităţi ale militanţilor pentru drepturi civice, precum Martin Luther King şi Barack Obama.

Dar în pofida opoziţiei primarului oraşului şi a unei părţi a populaţiei, autorităţile din Boston au autorizat această reuniune cu scopul - spun ele - de a proteja libertatea de expresie a manifestanţilor.

"Unii dintre ei au avut discursuri dure la adresa comunităţii evreieşti, a comunităţii afro-americane şi la adresa multor altor comunităţi, iar eu nu îi vreau aici. Voi fi foarte clar: nu îi vreau aici. Dacă aş fi putut să nu le dau autorizaţia, aş fi făcut-o ", a asigurat Martin Walsh, primar al Bostonului, potrivit Agerpres.

Citește și: Vine APOCALIPSA pentru TERORIȘTI: Decizia luată de Donald Trump

Poliţia a recomandat locuitorilor oraşului să rămână acasă în timpul manifestaţiei, dar unii opozanţi ai grupărilor de extrema dreaptă, precum Fight Supremacy, au planificat şi ei o reuniune. Potrivit reţelelor de socializare, cei care afirmă că vor să participe la aceasta contramanifestaţie sunt între 20.000 şi 30.000.

Autorităţile au declarat că cele două manifestaţii vor fi separate prin bariere. Fiecare dintre manifestanţi va fi percheziţionat minuţios.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.