Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a identificat o mare VULNERABILITATE: Ce noi FORȚE SPECIALE au SUA

trump air force one

Preşedintele american, Donald Trump, a ridicat vineri statutul comandamentului de apărare cibernetică la rangul de "comandament combatant unificat", similar comandamentelor regionale sau celui pentru forţele speciale, ceea ce ilustrează importanţa pe care o acordă liderul de la Casa Albă acestui domeniu al securităţii naţionale, relatează AFP şi Reuters.

Noul comandament "va întări operaţiunile SUA în ciberspaţiu şi va crea noi oportunităţi de consolidare a apărării naţiunii noastre", a explicat Trump într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Rareș Bogdan! „De unde demența asta?”

În acelaşi timp, schimbarea anunţată arată "mobilizarea sporită a SUA în faţa ameninţărilor din ciberspaţiu şi va contribui la încurajarea aliaţilor şi partenerilor noştri, precum şi la descurajarea adversarilor", potrivit comunicatului prezidenţial.

United States Cyber Command va avea de acum înainte acelaşi rang cu alte comandamente specializate - cum sunt cele pentru forţele speciale, logistică şi transport sau descurajare nucleară - şi cu diferitele comandamente regionale care coordonează operaţiunile la care participă mai multe arme într-un loc dat.

Citește și: Guvernul Tudose le pregătește o adevărată lovitură producătorilor de apă minerală! Despre ce e vorba

Măsura permite eficientizarea lanţului de comandă în operaţiuni care de multe ori necesită o reacţie extrem de rapidă, precum şi dezvoltarea de noi metode de război electronic şi informatic.

Totuşi, rămâne de reglementat aspectul delicat al separării noului comandament de Agenţia pentru Securitate Naţională (NSA), agenţia de informaţii electronice a SUA, care joacă un rol-cheie pe acest nou front de luptă, iar în acest sens ministrul apărării, James Mattis, urmează să facă o serie de propuneri, se adaugă în comunicatul Casei Albe.

Citește și: Umbra lui Klaus Iohannis! Totul despre bruneta MISTERIOASĂ care este mai mereu lângă președintele României .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.