Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile au luat decizia, la o săptămână de la incident: ce se întâmplă cu oile din Portul Midia

Aries Shipping Agency
port midia

Compania Naţională "Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa acţionează, începând de sâmbătă, pentru preluarea şi ecarisarea animalelor înecate, care apar în acvatoriul portuar Midia, în zona navei Queen Hind, ca urmare a deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, anunță AGERPRES.

CN APM SA Constanţa a organizat sâmbătă celula de urgenţă pentru a analiza situaţia din portul Constanţa, zona Midia, produsă odată cu eşuarea navei Queen Hind, se arată într-un comunicat al companiei.

''În urma analizei s-a decis ca un remorcher echipat cu macara, însoţit de 2 gabare, să colecteze din acvatoriu cadavrele de animale, cu sprijinul unor scafandri, şi apoi să le depoziteze temporar la uscat, în zona Midia, urmând ca ulterior o firmă autorizată să preia cadavrele pentru neutralizare. De asemenea, vor fi montate baraje antipoluante suplimentare. S-a creat la nivelul companiei o grupă operativă astfel încât toate echipele să acţioneze coordonat, au fost hotărâte măsurile ce se impun a fi luate în perioada imediat următoare. Totodată, se ţine legătura cu armatorul şi cu asigurătorii în vederea coordonării eficiente între toţi cei implicaţi'', informează sursa citată.

Citeşte şi: VIDEO Imagini absolut ȘOCANTE din vasul în care 14.000 de oi au fost LĂSATE captive vreme de 3 zile de autoritățile române

Pentru recuperarea cadavrelor de animale se intervine începând de sâmbătă, având în vedere pericolul de descompunere a acestora.

Procedura pentru neutralizarea cadavrelor de origine animală, ulterior recuperării din acvatoriul portuar, va fi decisă de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - DSVSA Constanţa, astfel încât impactul acestei operaţiuni asupra mediului să fie redus la minimum, mai precizează Compania Naţională "Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa.

Traficul navelor în Portul Constanţa zona Midia, în prezent, se desfăşoară în condiţii de siguranţă, cu evitarea zonei incidentului naval.

Şenalul navigabil este blocat parţial, dar în prezent, în condiţii meteo normale, nu sunt probleme majore pentru a restricţiona manevrele, mai arată sursa citată.

Pe 24 noiembrie, Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi şi având un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a scufundat parţial pe bordul drept, în portul Midia, după ce a plecat de la cheu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.