Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile chiliene se țin de cuvânt - Constituția din vremea lui Pinochet va fi revizuită

twitter
proteste chile

Un referendum va fi organizat în aprilie 2020 în Chile în vederea revizuirii Constituţiei moştenite din perioada dictaturii lui Augusto Pinochet (1973-1990), a anunţat preşedintele Senatului, Jaime Quintana, în condiţiile în care această ţară este de peste o lună scena unei violente crize sociale, informează vineri AFP potrvit Agerpres.

După mai multe ore de negocieri în Parlament, coaliţia guvernamentală şi principalele partide ale opoziţiei au semnat un "Acord pentru pace şi noua Constituţie", care prevede un referendum ce va avea două întrebări: una asupra acordului de a revizui sau nu Constituţia şi alta, dacă se va decide în favoarea revizuirii, asupra metodei de elaborare a acesteia, a explicat Quintana.

Demonstraţiile din Chile au izbucnit iniţial după majorarea tarifelor la metrou. Preşedintele Sebastian Pinera a anulat majorările şi a anunţat măsuri, inclusiv pensii mai mari şi creşteri de taxe pentru cei bogaţi. Aproximativ 250.000 de persoane au participat marţi la marşuri de protest, inclusiv 80.000 în capitală. Violenţele au făcut până acum aproximativ 20 de morţi.

Dar protestatarii cereau şi o reformă constituţională. Tot marţi, Pinera a cerut "tuturor actorilor" să înceapă să lucreze la o nouă Constituţie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.