Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile chineze au arestat zeci de persoane suspectate că ar fi vândut vaccinuri anti-COVID-19 false

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Autorităţile chineze au arestat peste 80 de persoane bănuite de a fi implicate în vânzarea de vaccinuri false anti-COVID-19 şi a căror comercializare ar fi început în septembrie 2020, transmite marţi EFE, care citează ziarul local Global Times, potrivit AGERPRES.

Potrivit informaţiilor publicate luni de cotidianul de stat Global Times, în cadrul operaţiunilor, autorităţile chineze au confiscat 3.000 de doze din acest fals vaccin.

Conform sursei citate, reţeaua de delincvenţi acţiona în mai multe oraşe, iar razii au fost efectuate simultan de către forţele de securitate de la Beijing şi din provinciile orientale chineze Jiangsu şi Shandong.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor îi ia apărarea lui Raed Arafat, după intervenția de la Balș: 'S-au reactivat decerebrații care îi cer demisia'

''Vaccinurile'' anticoronavirus s-au dovedit a fi o soluţie salină introdusă într-o seringă gata de folosire şi care se vindeau la preţuri ridicate.

Un expert în domeniul vaccinurilor, Tao Lina, a declarat pentru Global Times că dozele de ''vaccin'' umplute cu soluţie salină ''nu au niciun efect, dar nici nu provoacă probleme de sănătate, prin urmare este evident că suspecţii voiau bani, nu să facă rău oamenilor''.

Alte surse citate de Global Times au afirmat că această reţea ar putea fi implicată şi în comercializarea de astfel de false vaccinuri în străinătate.

La 28 ianuarie, compania farmaceutică chineză Sinovac, care produce unul dintre vaccinurile din China, a publicat un comunicat în care avertiza cu privire la faptul că "anumite companii şi indivizi au falsificat şi folosit documente de autorizare ale Sinovac" pentru a încerca să se prezinte drept "distribuitori ai vaccinului CoronaVac şi ai altor produse de imunizare pe pieţe din afara Chinei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.