Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile columbiene au arestat 52 de persoane implicate în trafic internaţional de droguri

columbia

Autorităţile columbiene au arestat 52 de persoane implicate în trafic internaţional de droguri, în timpul unei ample operaţiuni susţinute de mai multe ţări, printre care Statele Unite, Franţa şi Spania, a anunţat miercuri Ministerul Apărării columbian, citat de AFP.

Dintre cei arestaţi, 34 fac obiectul unor ''ordine de extrădare valide'', a declarat ministrul apărării columbian Ivan Velasquez.

La capătul unei anchete de aproape doi ani, autorităţile columbiene au prins suspecţii în cadrul unei operaţiuni de două luni şi au capturat ''patru tone de cocaină în valoare de 134 de milioane de dolari'', a adăugat Velasquez.

Într-un comunicat, Ministerul Apărării a indicat că persoanele arestate ''aveau legături cu organizaţii internaţionale mexicane, precum Cartelul Sinaloa, Jalisco Nueva Generacion, Zetas, dar şi cu organizaţii europene cum ar fi clanul Devesa''.

Pe lista persoanelor arestate figurează şi un cetăţean slovac, Michal Pis, acuzat de trafic cu metamfetamină în Slovacia, Cehia şi Germania, şi mexicanii Carlos Omar Felix şi Silvano Francisco Mariano, acuzaţi de participare la trafic de fentanil având ca destinaţie piaţa americană.

În pofida celor 40 de ani de luptă contra drogurilor, Columbia rămâne primul producător de cocaină din lume, iar Statele Unite primul consumator, informează Agerpres.

În Columbia, narcotraficanţii, membrii gherilelor şi agenţii statului sunt implicaţi într-un conflict militar soldat cu peste 9 milioane de victime în ultimele cinci decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.