Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile dau vina pe piloţi pentru tragedia aviatică din Kârgâzstan

Prăbuşirea unui avion cargo al companiei turce ACT Airlines în apropiere de Bişkek, capitala Kârgâzstanului, luni dimineaţă, a fost provocată de eroare de pilotaj, conform primelor concluzii oficiale anunţate de autorităţile locale despre accidentul soldat cu cel puţin 37 de victime, transmit AFP şi DPA, conform agerpres.

'Conform primelor concluzii ale specialiştilor, a fost vorba de o eroare de pilotaj', a declarat prim-vicepremierul kârgâz Muhametkali Abulgaziev, într-o conferinţă de presă transmisă la televiziunea publică.

Turcia, lovită de o nouă TRAGEDIE: Cel puțin 37 morți în urma prăbușirii unui avion - VIDEO

Aeronava, un Boeing 747-400 cu patru motoare, urma să facă o escală la Bişkek pentru realimentare. Aparatul a ratat aterizarea, în condiţii de ceaţă densă, şi s-a prăbuşit peste câteva clădiri de locuit.

'Condiţiile meteo permiteau aterizarea', a afirmat prim-vicepremierul kârgâz, precizând că 11 avioane efectuaseră deja aterizarea înaintea aparatului Boeing.

Acesta decolase din Hong Kong şi s-a prăbuşit peste satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas, la ora locală 07:40 (01:40 GMT), iar resturile sale în flăcări au avariat 43 de case, dinte care 15 au fost complet distruse, a indicat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

'Cel puţin 37 de oameni au fost ucişi în accident', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Muhammed Svarov.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, marea majoritate a victimelor sunt localnici. Printre ele se află şi şase copii, precum şi cei patru piloţi ai avionului.

Aeronava aparţinea companiei aeriene turce ACT Airlines, cunoscută şi ca myCARGO. Aceasta a confirmat că unul din avioanele sale a fost implicat într-un accident pe ruta între Hong Kong şi Bişkek.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul atacului din Istanbul. Care a fost motivaţia reală

'Cauza accidentului este necunoscută în acest moment, detalii suplimentare urmând să fie furnizate de îndată ce vor deveni disponibile', a indicat ACT Airlines într-un comunicat.

Guvernul kârgâz anunţase iniţial că avionul prăbuşit aparţinea Turkish Airlines, informaţie dezminţită însă de companie.

Potrivit autorităţilor aeroportuare, avionul prăbuşit avea ca destinaţie finală oraşul Istanbul.

Constructorul american Boeing a dat asigurări că echipele sale sunt pregătite să ia parte la anchetă.

Şeful statului kârgâz, Almazbek Atambaiev, a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a ordonat guvernului o anchetă aprofundată asupra cauzelor tragediei, se arată într-un comunicat al preşedinţiei, conform căruia pentru ziua de marţi a fost decretat doliu naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.