Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile de la Atena introduc noi reguli - Ce condiții trebuie să îndeplinescă românii pentru a intra în Grecia pe calea aerului

trafic grecia

Pasagerii zborurilor din Bulgaria şi România sunt primiţi în Grecia doar dacă prezintă teste negative de covid-19, a decis sâmbătă Protecţia Civilă greacă, notează news.ro.

Această măsură a fost impusă din cauza situaţiei epidemiologice în cele două state membre UE şi urmează să intre în vigoare începând de marţi.

”În baza analizei datelor epidemiologice s-a hotărât ca pasagerii din Bulgaria şi România care intră în Grecia prin legături aeriene să fie obligaţi să prezinte un rezultat de control molecular (PCR) negativ de covid-19. Testu trebuie să fie efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor în Grecia”, a anunţat într-un comunicat directorul Protecţiei Civile Nikos Hardalias, adjunctul ministrului însărcinat cu Managementul Crizelor.

Traian Băsescu INTRĂ TARE: Aceasta e SINGURA soluție pentru organizarea alegerilor

Măsura se aplică începând de marţi, 28 iulie, şi până marţi, 4 august.

Sunt scutiţi de la ”testul negativ” obligatoriu cetăţeni greci, deţinători ai unor permise de reşedinţă şi persoane care călătorisc din motive considerate esenţiale.

De asemenea, rămâne în vigoare obligaţia completării Formularului de Localizare a Pasagerului (PLF), cu cel puţin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia.

Guvernul grec, în cooperare cu serviciile competente, analizează şi evaluează datele, pentru ca străinii să poată intra în Grecia în siguranţă şi respectând măsuri în domeniul sănătăţii publice, subliniază în comunicat Protecţia Civilă.

Atena reiterează că va impune restricţii de călătorie ţărilor în care situaţia pandemiei covid-19 se întrăutăţeşte.

Grecia a impus ”testul negativ” obligatoriu la intrarea în Grecia prin punctul de trecerea frontierei de la Promachonas la 15 iulie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat joi cu privire la ”tendinţe îngrijorătoare privind noul coronavirus în Balcani şi sudul Europei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.