Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile de la Bangkok dau asigurări că tânăra saudită baricadată în camera de hotel nu va fi trimisă în Arabia Saudită împotriva voinței sale

shixon.com
burqa

Tânăra saudită de 18 ani care a fugit de familia ei şi a fost arestată duminică pe aeroportul din Bangkok "nu va fi trimisă înapoi în ţară împotriva voinţei sale", au anunţat luni autorităţile thailandeze, relatează AFP preluată de Agerpres.

"Dacă ea nu vrea să plece, nu va fi trimisă înapoi în ţară împotriva voinţei sale", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă şeful biroului thailandez pentru imigraţie, Surachate Hakparn, adăugând că ea se va întâlni luni, aşa cum a cerut, cu reprezentanţi ai Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Rahaf Mohammed Al-Qunun, 18 ani, susţine că a fost victima violenţelor fizice şi psihologice din partea familiei sale şi se teme pentru viaţa ei dacă se întoarce în ţară. Ea urma să fie trimisă în Arabia Saudită via Kuweit cu un avion care a decolat luni dimineaţă din Bangkok.

Însă "avionul a plecat în cele din urmă fără ea pentru că tânăra s-a baricadat într-o cameră de hotel din aeroport", unde se află în continuare, a declarat pentru AFP Phil Robertson, un reprezentant al filialei din Asia a ONG-ului Human Rights Watch (HRW).

Un recurs depus de o avocată pentru a încerca să împiedice expulzarea tinerei saudite a fost respins.

"UNHCR şi cu mine vom discuta cu ea pentru a-i asculta cererile", a declarat Surahate Hakparn.

Tânăra femeie intenţionează să solicite azil în Australia unde, afirmă ea, dispune de viză. Ambasada Australiei nu a răspuns solicitărilor AFP.

Arestarea şi eventuala ei expulzare au stârnit vii reacţii la nivel internaţional. O petiţie a fost lansată pe platforma Change.org pentru a-i susţine cauza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.