Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile de reglementare din SUA analizează politicile pentru bănci de a gestiona criptomonede

bursa.ro
Congresul SUA

Jelena McWilliams, președintele Federal Deposit Insurance Corporation, sau FDIC, a declarat că agenția lucrează cu alte autorități de reglementare din Statele Unite pentru a explora „în ce circumstanțe se pot angaja băncile în activități care implică cripto active”.

Într-un discurs la Conferința Money20/20 Fintech de luni, McWilliams a declarat că FDIC, în coordonare cu Rezerva Federală și Biroul Controlorului Monedei, încearcă să ofere claritate de reglementare pentru băncile care manipulează active cripto, inclusiv monede stabile. Președintele a spus că FDIC intenționează să emită „o serie de declarații de politică” în lunile următoare cu privire la îndrumări pentru bănci, conform cointelegraph.com

Potrivit lui McWilliams, monedele stabile au multe beneficii potențiale pentru consumatori, cum ar fi plăți mai rapide, mai ieftine și mai eficiente. Cu toate acestea, ea a susținut că, dacă „una sau mai multe ar deveni o formă dominantă de plată în Statele Unite sau la nivel global”, ar putea exista efecte semnificative asupra stabilității financiare a acelei țări, fondurile nemaifiind deținute în băncile asigurate.

„Pentru a realiza beneficiile potențiale pe care monedele stabile le pot oferi, ținând cont de riscurile potențiale, monedele stabile ar trebui să fie supuse unei supravegheri guvernamentale bine adaptate”, a spus președintele FDIC. „Această supraveghere ar trebui să se bazeze pe fundația că monedele stabile emise din afara sectorului bancar sunt cu adevărat susținute 1:1 de active sigure și foarte lichide.”

Comentariile lui McWilliams au venit în aceeași zi în care Bloomberg a raportat că multe autorități de reglementare din SUA au convenit asupra Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse să conducă eforturile națiunii de a reglementa monedele stabile. Departamentul Trezoreriei a declarat în iulie că explorează crearea unui tip de carte bancară pentru emitenții de monede stabile.

Aparenta lipsă de claritate a reglementărilor cu privire la activele digitale din Statele Unite a fost o problemă pentru multe firme care se tem de acțiuni în justiție sau alte forme de reacție guvernamentală. Unii parlamentari au propus o legislație pentru ca autoritățile de reglementare din SUA să lucreze cu participanții în spațiul cripto pentru a defini mai bine ce se așteaptă de la ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.