Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Argeș impun noi restricții după creșterea cazurilor de Covid-19

https://www.pikist.com/free-photo-isdgv
Covid

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a instituit restricţii suplimentare, printre care limitarea activităţii restaurantelor şi suspendarea activităţii instituţiilor de cultură, în comunele Brăduleţ şi Şuici, unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori, informează Agerpres.

"A fost suspendată activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor (...), dar se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în aceste spaţii", se arată într-un comunicat transmis joi de Instituţia Prefectului Argeş.

Se permite în continuare prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici nu poate începe înainte de ora 6,00 şi nu se poate prelungi după ora 24,00.

Citește și: Jandarmeria București s-a SUCIT: S-a INTRAT în sala de depozitare a voturilor de la Sectorul 1, dar NU era treaba jandarmilor să păzească

"A fost suspendată activitatea instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, caselor de cultură şi alte asemenea aşezăminte culturale, precum şi desfăşurarea evenimentelor culturale în aer liber", se mai menţionează în comunicat.

În cele două comune se suspendă şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

CJSU Argeş a mai aprobat modificarea scenariilor de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiile Piteşti, Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş şi din comunele Căteasca, Poienarii de Muscel şi Cotmeana.

Toate măsurile se aplică începând cu data de 1 octombrie.

În judeţul Argeş au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, un număr de 12 cazuri de COVID-19. De la începutul pandemiei, în judeţ au fost înregistrate în total 5.545 de cazuri, dintre care 231 s-au soldat cu decesul persoanelor infectate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.