Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Australia vor creşte sumele alocate îngrijirii vârstnicilor, după un raport critic privind aceste servicii

https://romania.europalibera.org/
camin batrani

Autorităţile din Australia vor creşterea sumelor alocate îngrijirii persoanelor vârstnice, după ce un raport a constatat că unul din trei vârstnici primeşte îngrijiri sub standarde, în cadrul unei industrii de 20 de miliarde de dolari australieni (circa 13 miliarde euro), relatează luni agenţia Reuters, potrivit AGERPRES.

Raportul a fost realizat de o comisia regală de anchetă creată de guvern în 2018, pe fondul informaţiilor care circulau de multă vreme în media privind practicarea de preţuri exorbitante, atacuri asupra rezidenţilor, situaţii de neglijare şi calitatea scăzută a serviciilor acordate.

Comisia de anchetă a conchis, după peste 100 de zile de audieri, că industria asistenţei pentru vârstnici din Australia - în cea mai mare parte fiind vorba de instituţii private - nu reuşeşte să asigure îngrijirea adecvată multora dintre cei care recurg la serviciile ei.

"Nu le oferă vârstnicilor, în mod uniform, o îngrijire sigură şi de calitate, îi tratează fără amabilitate şi afecţiune, iar în prea multe cazuri pur şi simplu îi neglijează", afirmă comisia, care nu face totuşi recomandări privind o reglementare strictă a serviciilor de acest fel.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

Premierul Scott Morrison a subliniat, ca reacţie la aceste concluzii, că sectorul are nevoie de o "schimbare de generaţie". "Faptul că unul din trei vârstnici primeşte asistenţă sub standarde mă deranjează foarte tare", a declarat Morrison presei la Sydney.

Peste 250.000 de australieni în vârstă şi cu dizabilităţi sunt găzduiţi în cămine, iar acest număr este de aşteptat să cunoască o creştere importantă în condiţiile în care populaţia considerată "baby boom" din Australia, adică peste 5 milioane de oameni născuţi între 1946 şi 1964, înaintează în vârstă şi are nevoie de îngrijiri suplimentare.

Premierul australian a menţionat că guvernul intenţionează să majoreze fără întârziere bugetul alocat acestui sector cu aproape o jumătate de miliard de dolari australieni.

Potrivit ministrului australian al sănătăţii, Greg Hunt, aceşti bani vor fi folosiţi pentru extinderea capacităţilor de primire ale căminelor, îmbunătăţirea pregătirii personalului şi efectuarea a 1500 de inspecţii suplimentare la astfel de facilităţi în fiecare an.

Raportul a dus la creşterea acţiunilor celor mai mari furnizori de servicii de asistenţă pentru vârstnici din Australia listaţi la bursă, cum sunt Estia Health, Japara Healthcare şi Regis Healthcare, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.