Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Belgia au o problemă neașteptată: Incineratoarele nu mai fac față la câte droguri se confiscă

vrt.be
droguri

În Belgia, în special în portul Anvers, se confiscă atât de multă cocaină, încât incineratoarele din țară nu mai fac față. În prezent, guvernul este în căutarea unor capacități suplimentare de incinerare pentru a se asigura că drogurile confiscate pot fi distruse cu promptitudine.

Anul trecut, numai în portul Antwerp au fost confiscate 90 de tone de cocaină. În acest an, este probabil ca până la sfârșitul anului să fie confiscate peste 100 de tone de droguri, potrivit vrt.be.

Deși, pe de o parte, acesta este un semn de succes din partea poliției și a serviciului vamal, pe de altă parte, reprezintă o provocare. Cu cât drogurile sunt păstrate mai mult timp în depozite în așteptarea distrugerii, cu atât mai mare este riscul ca bandele de traficanți de droguri să încerce să le recupereze folosind forța, dacă este necesar. Acest lucru înseamnă că este important ca toate drogurile care sunt confiscate să fie distruse cât mai repede posibil.

Drogurile care sunt confiscate de poliție și vamă sunt distruse în incineratoare special autorizate. Nu se știe public câte astfel de incineratoare există în Belgia și nici unde sunt situate. Acest lucru este menit să împiedice infractorii din domeniul drogurilor să încerce să organizeze un raid la unul dintre incineratoare.

Cocaina confiscată este monitorizată

Ministrul federal al justiției, Vincent Van Quickenborne (liberal flamand), a declarat pentru VRT News că drogurile care sunt confiscate sunt monitorizate îndeaproape: "Depozitarea loturilor de cocaină confiscate este responsabilitatea serviciului vamal. Aceste loturi sunt bineînțeles monitorizate îndeaproape de către poliție, vamă și alte servicii. Ei fac tot ce este necesar pentru a limita riscul de securitate. Cu toate acestea, a existat un fel de blocaj, deoarece au fost atât de multe confiscări și, de asemenea, pentru că a fost utilizat un singur incinerator. În plus, nu se pot arde aceste loturi în vrac, dintr-o dată, în cantități mari, deoarece acest lucru ar cauza probleme cu filtrele de la incinerator."

A fost găsită o capacitate suplimentară de incinerare, dar aceasta este încă insuficientă. "Am găsit deja unele capacități noi, unde au fost deja distruse câteva tone de cocaină", a declarat Van Quickenborne pentru VRT News.

"De asemenea, am purtat discuții cu primarul din Anvers și cu colegul meu Zuhal Demir (ministrul flamand al mediului, naționalist), care este responsabil pentru incineratoare, pentru a vedea dacă putem găsi o capacitate suplimentară. Aceste discuții decurg bine".

Biroul doamnei Demir spune că a fost informat despre problemă abia joi și că a apelat imediat la Agenția publică flamandă pentru deșeuri OVAM. OVAM spune că va căuta acum o capacitate suplimentară de incinerare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.