Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Cluj au semnat contractul privind realizarea Centrului Integrat de Transplant

impacare intelegere

Autoritățile din Cluj au semnat contractul privind realizarea Centrului Integrat de Transplant. Este una dintre cele mai mari investiții medicale derulate vreodată în România care are valoarea de peste 15 milioane de lei, potrivit Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat miercuri, contractul de proiectare a uneia dintre cele mai importante investiții medicale derulate vreodată în România. Este vorba despre Centrul Integrat de Transplant de la Cluj care va deveni una dintre puținele unități din Europa în care se face transplant de organe.

OFICIAL - 24 de județe sunt în scenariul roșu. Peste 10% din totalul cazurilor se înregistrează în București

„Putem afirma, fără teama de a exagera, că este un moment cu adevărat istoric. Începe azi, efectiv, investiția prin care vom poziționa Clujul medical acolo unde îi este locul, pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa. Centrul de la Cluj va fi unul al excelenței atât în ceea ce privește chirurgia și transplantul de organe cât și în ceea ce privește cercetarea avansată în domeniu”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, proiectul are un caracter profund inovator, vizând realizarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.