Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Galați iau măsuri suplimentare de teama pandemiei: elevii vor fi duși cu autobuzul la școală pentru a evita aglomerația

Inquam Photos / Octav Ganea
autobuz

Autoritățile din Galați au anunțat că vor înființa trasee de autobuz pentru elevi. Mașinile societății locale de transport îi vor transporta pe copii la orele de vârf astfel încât aceștia să evite aglomerația, relatează Mediafax.

Măsura a fost luată în contextul creat de epidemia de Covid-19. Primăria Galați a decis să înființeze trei trasee de autobuz care vor acoperi cea mai mare parte a orașului. Mașinile vor circula doar la orele de vârf atunci când elevii merg sau se întorc de la școală.

„Este o măsură care acum se potrivește foarte bine. Încercăm să-i ținem pe copii departe de aglomerație, acolo riscul de infectare este mai mare. Este vorba despre siguranța copiilor. La început vom înființa trei trasee pentru elevi, autobuzele vor circula începând de marți, 22 septembrie”, a explicat, la solicitarea MEDIAFAX, primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Autobuzele școlare vor fi inscripționate diferit în comparație cu celelalte mașini ale transportatorului public.

„Cursele vor funcționa doar la orele de vârf, mașinile Transurb de pe traseele dedicate elevilor vor fi inscripționate cu mesajul autobuz școlar. Elevii vor urca în autobuz în baza abonamentului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Transurb, Mihai Cadinoiu.

Citește și: Mugur Isărescu, absent de la propriul proces. Curtea de Apel a început procesul privind presupusa colaborare a bancherului cu Securitatea

Autoritățile iau în calcul ca pe traseele școlare să folosească și autobuze electrice după ce primul lot de mașini va fi livrat de producătorul polonez, conform contractului semnat de Primăria Galați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.