Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Haiti au suspendat, pe termen de două luni, activităţile Oxfam GB

news

Autorităţile din Haiti au suspendat joi, pe termen de două luni, activităţile Oxfam GB, filiala britanică a organizaţiei caritabile Oxfam International, după dezvăluirile privind abuzurile unor angajaţi, informează AFP, conform agerpres.ro

Organizaţia neguvernamentală desfăşura activităţi în Haiti din 1978 şi a trimis ajutoare după cutremurul devastator din 2010. În acelaşi timp, membri ai personalului Oxfam au recurs la serviciile unor prostituate şi, potrivit autorităţilor de la Port-au-Prince, "au lezat grav demnitatea poporului haitian". 

Ministerul planificării din Haiti a arătat joi că suspendarea se justifică prin omisiunea gravă de a informa autorităţile la momentul comiterii faptelor - exploatare şi abuzuri sexuale, inclusiv cu participarea unor minori, potrivit precizărilor ministrului Aviol Fleurant. 

Un oficial al Oxfam a recunoscut deja că a plătit prostituate din Haiti, iar alţi membri ai organizaţiei sunt acuzaţi de hărţuire sexuală şi intimidare. Un martor a declarat că a fost ameninţat fizic, iar o tânără a relatat ziarului britanic Times că a avut o relaţie cu fostul director din Haiti al Oxfam, Roland Van Hauwermeiren, când ea avea 16 ani, iar el 61. Săptămâna trecută, Van Hauwermeiren, citat de presa belgiană, a susţinut că nu este vinovat de organizarea de orgii cu prostituate tinere şi că a avut relaţii sexuale cu o femeie onorabilă, de vârstă matură, pe care nu a plătit-o în acest scop. 

În cadrul anchetei interne a Oxfam au fost concediaţi pentru greşeli grave patru angajaţi, iar alţi trei, printre care şi Van Hauwermeiren, au demisionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.