Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Noua Zeelandă anunţă o reformă în vederea legalizării avortului

gravida

Guvernul neo-zeelandez a anunţat luni o reformă legislativă menită să scoată avortul de sub incidenţa legii şi să legalizeze întreruperile de până la 20 de săptămâni de sarcină, relatează AGERPRES.

Proiectul de lege include şi implementarea de "zone sigure" în apropierea clinicilor de avort, pentru a evita acţiuni de hărţuire sau atacuri asupra femeilor din partea contestatarilor acestei legi, informează într-un comunicat ministrul justiţiei, Andrew Little.

Citește și: Polițistul care l-a convins pe Dincă să vorbească a lucrat la Criminalistică! De unde se cunoaște cu monstrul din Caracal

Avorturile "trebuie tratate şi reglementate ca o problemă de sănătate, având în vedere că o femeie are dreptul să aleagă ceea ce vrea să facă cu corpul ei", notează Little, amintind că "avortul este singura procedură medicală considerată un delict în Noua Zeelandă".

Proiectul de lege, care va fi supus unei prime lecturi joi în Parlament, prevede şi posibilitatea ca medicul să autorizeze întreruperile de sarcină de peste 20 de săptămâni, dacă acestea presupun un risc pentru sănătatea mentală sau fizică a femeii.

Medicii care se opun practicării unui avort trebuie să informeze pacienta de poziţia lor contrară.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a răbufnit: S-a confirmat că Alexandra a fost victima unei rețele internaționale de răpiri și exploatare de fete!

În prezent, avortul este considerat o infracţiune în Noua Zeelandă, deşi femeile pot recurge la o întrerupere de sarcină, în cazul în care doi medici o consideră oportună din motive de sănătate fizică şi mentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.