Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Ploiești au anunțat că unul dintre cele două avioane Rombac care mai sunt în țară va fi expus în oraș

Defence Blog
avion a-50

Autoritățile din Ploiești au anunțat, miercuri, că unul dintre cele două avioane Rombac care mai sunt în România va fi expus în oraș, în loc să fie dus la un centru de fier vechi, transmite cotrespondentul MEDIAFAX.

Viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, susține că ideea amplasării avionului într-un pac din oraș le aparține inițiatorilor campaniei „Salvăm un Rombac”.

Citește și: Consilierul Olguței Vasilescu răstoarnă spusele ministrului Muncii: Se trimit deja de ani de zile

„Campania ajunge la Ploieşti. Iniţiatorii proiectului mi-au propus amplasarea unuia dintre cele două avioane Rombac 1-11 încă existente în România în Parcul Municipal Vest. Mi se pare o idee excelentă pentru că este păcat ca o bucată din istoria aeronautică a ţării noastre să ajungă la fier vechi. În acest moment mai există în România doar două avioane Rombac: unul va ajunge în Muzeul Aviaţiei de la Bucureşti, iar cel de al doilea la Ploieşti”, a transmis Ganea.

Viceprimarul a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că avionul va fi expus în Parcul Municipal Vest dacă Ministerul Dezvoltării va aproba acest lucru, având în vedere că parcul este amenajat cu fonduri europene.

„Dacă avem aprobare de la Ministerul Dezvoltării vrem să-l amplasăm în Parcul Municipal Vest alături de alte exponate, cum ar fi tramvaie vechi, locomotive vechi. Vrem ca parcul să prindă viață. Să facem un muzeu în aer liber. Avionul, aeronavă de pasageri produsă în România, va fi adus demontat și va fi montat bucată cu bucată”, a mai spus Cristian Ganea.

Citește și: Victor Ponta iese la rampă: `Ura față de PSD e suficientă ca și combustie pentru a acoperi orice rău făcut de guvernul PNL”!

Potrivit acestuia, autoritățile intenționează ca tot în acest parc să fie amplsat și un turn de parașutism, în scop didactic.

Rombac este primul avion de pasageri cu reacție produs în România, fiind construit la Întreprinderea de Avioane București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.