Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Prahova sunt disperate: încă 35 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Prefectul a făcut apel la populație

imperial.ac.uk
apocalipsa covid

Încă 35 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în judeţul Prahova în ultimele 24 de ore, prefectul Cristian Ionescu făcând apel la responsabilitate şi la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului, inforeamză Agerpres.

Citește și: Pericol la Spitalul Municipal Timișoara: trei asistente, două infirmiere și două colege de salon s-au infectat cu coronavirus

Potrivit datelor comunicate, joi, de Prefectura Prahova, de la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate cu noul coronavirus 679 de persoane, cu 35 mai multe faţă de ziua anterioară, dintre care 33 au decedat, iar 151 au fost declarate vindecate şi externate.

De asemenea, 14 pacienţi care au COVID-19 sunt internaţi în secţiile de Terapie Intensivă, nouă dintre ei fiind ventilaţi mecanic.

În contextul creşterii alarmante a numărului de persoane confirmate cu COVID-19, prefectul Cristian Ionescu face apel la responsabilitate şi conştientizarea pericolului pe care-l reprezintă noul coronavirus.

"Ne confruntăm cu o creştere susţinută a numărului de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 pe teritoriul judeţului nostru, o situaţie pe care nu am întâlnit-o pe durata stării de urgenţă, atunci când regulile erau respectate cu mai multă stricteţe. Înţelegem dorinţa fiecăruia de a avea viaţa de dinainte, însă nu trebuie să omitem că încă ne confruntăm cu acest virus pe care îl putem ţine în frâu, respectând nişte reguli minime de protecţie sanitară şi la îndemâna oricui: purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor şi a suprafeţelor comune cu care intraţi în contact. (...) Avem de-a face zilnic cu zeci de noi îmbolnăviri, aproape săptămânal este identificat câte un nou focar, ne confruntăm cu multe cazuri grave în secţiile de Terapie Intensivă şi cu o creştere a numărului de decese, cu personal medical epuizat, dar, totodată şi cu o avalanşă de dezinformări. Conştientizaţi pericolul acestei boli, fiţi responsabili şi limitaţi, prin respectarea măsurilor amintite mai sus, răspândirea virusului! Nu ezitaţi să-i îndemnaţi să se conformeze regulilor de protecţie şi pe cei pe care-i vedeţi că se abat de la ele sau, în cazul în care refuză să o facă, să semnalaţi acest lucru autorităţilor!", a transmis, potrivit comunicatului, prefectul judeţului Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.