Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Râmnic sunt pregătite să ofere adăpost oamenilor străzii în timpul iernii

www.romaniatv.net
oamenii străzii

Autorităţile din municipiul Râmnicu Vâlcea au anunţat că sunt pregătite să primească în această perioadă persoanele fără adăpost din oraş, cărora le oferă 21 de locuri de cazare şi masa de prânz la Centrul Social de Urgenţă "Ioana".

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii râmnicene, în prezent la acest centru sunt deja cazate opt persoane, ultima dintre ele ajungând chiar zilele trecute împinsă de frigul de afară, potrivit Agerpres.

"Centrul Social de Urgenţă 'Ioana' din subordinea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea este pregătit să primească persoanele fără adăpost, mai ales în contextul instalării condiţiilor meteorologice specifice sezonului rece. Ultimul ger din week-end a mai adus o persoană în instituţia din zona 1 Mai, numărul celor cazaţi în prezent aici ajungând la 8, toţi din Râmnicu Vâlcea, dintre care şapte bărbaţi şi o femeie. Cel mai vârstnic dintre asistaţi are 74 de ani, iar cel mai tânăr - 21 de ani, acesta din urmă fiind şi fost consumator de droguri, acum în proces de recuperare atât ca urmare a consilierii psihologice oferite de specialiştii centrului, cât şi prin colaborarea strânsă cu Centrul local de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog", a transmis, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu.

Reprezentatul municipalităţii a ţinut să precizeze că pe lângă cele 21 de paturi, în caz de nevoie, se mai pot instala paturi pliante, cei care au nevoie de serviciile acestui centru fiind sfătuiţi să apeleze numărul de telefon cu regim non-stop 0350-428401.

Centrul Social de Urgenţă "Ioana" oferă pe lângă cazare şi de consiliere psihologică, asistenţă medicală primară sau consiliere socio-juridică, persoanelor aflate în situaţii dificile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.