Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Rusia au destructurat un vast grup de propagandă online al organizaţiei ISIS

news.vice.com
isis

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a anunţat joi că a confiscat explozivi şi arme în timpul percheziţiilor în cadrul operaţiunii pentru destructurarea unui vast grup de propagandă pe internet al organizaţiei Stat Islamic (SI), informează AFP. FSB a precizat într-un comunicat că a întreprins miercuri 27 de percheziţii în regiunile Sverdlovsk (Ural), Tiumen şi Celiabinsk (Siberia de vest) şi a confiscat arme automate, explozivi, grenade, material de propagandă jihadistă, precum şi ordinatoare şi telefoane mobile.

Aceste percheziţii au permis 'identificarea şi destructurarea activităţilor acestei comunităţi online internaţionale, înfiinţată pentru (a difuza pe internet) propagandă' a SI, a precizat FSB. Formată din peste 100.000 de membri dispersaţi în Rusia, în Asia Centrală şi în Orientul Mijlociu, această comunitate online avea de asemenea drept scop 'recrutarea de combatanţi terorişti' şi 'strângerea de fonduri pentru finanţarea' SI, se mai spune în comunicat. O anchetă ce-i vizează pe şeful acestei celule şi pe trei dintre membri săi - care comunicau în tadjică - a fost deschisă sub acuzaţia de 'organizare şi participare la activităţi teroriste', a declarat FSB, fără a preciza dacă aceste patru persoane au fost arestate.

FSB a anunţat în februarie că a arestat la Sverdlovsk şapte presupuşi membri ai SI, acuzaţi de pregătirea unor atentate în mai multe mari oraşe din Rusia, inclusiv la Moscova. În mai, serviciile de securitate ruse au anunţat că au dejucat mai multe atentate puse la cale de 'terorişti' proveniţi din Turcia şi Siria. De la începutul intervenţiei sale militare în Siria, la 30 septembrie, Rusia, aliată a regimului de la Damasc, a fost ameninţată cu represalii de SI şi de ramura siriană a Al Qaida, fostul Front Al-Nosra. Aproape 7.000 de persoane originare din foste republici sovietice s-au raliat grupărilor jihadiste în Siria şi Irak, potrivit serviciilor de securitate ruse, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.