Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Singapore au confiscat o cantitate record de fildeş, provenind de la circa 300 de elefanţi

wikipedia
elefant

Autorităţile din Singapore au declarat marţi că au confiscat 8,8 tone de fildeş - o captură record pentru responsabilii din acest oraş-stat considerat un punct de tranzit pentru comerţul ilegal cu animale sălbatice, informează Reuters potrivit Agerpres.

Încărcătura de fildeş, estimată la 12,9 milioane de dolari americani, provine de la circa 300 de elefanţi africani şi urma să ajungă în Vietnam, tranzitând Singapore, din Republica Democrată Congo.

Încărcătura conţinea şi cea de-a treia captură majoră de solzi de pangolin din Singapore în acest an.

Pangolinul este unul dintre cele traficate de mamifere din lume. Carnea sa este considerată o delicatesă în Vietnam şi China, iar solzii săi sunt folosiţi în medicina tradiţională chineză, deşi beneficiile acestora sunt contestate de către oamenii de ştiinţă.

"Încărcătura va fi distrusă pentru a împiedica reintrarea fildeşului şi solzilor de pangolin pe piaţă", au indicat Autorităţile vamale şi pentru parcuri naţionale, adăugând că responsabilii din Singapore au aflat despre aceasta în urma unei informaţii de la Departamentul vamal al Chinei.

Cantitatea de fildeş confiscată de autorităţile din Singapore este doar cu puţin mai mică decât cele 9,1 tone confiscate de autorităţile din Vietnam în luna martie, despre care ONG-ul Agenţia de Investigaţii de Mediu a declarat că este cea mai mare la nivel global.

Autorităţile din Singapore au precizat totodată că încărcătura conţinea 11,9 tone de solzi de pangolin, în valoare de aproximativ 35,7 milioane de dolari.

Din luna aprilie, responsabilii din acest oraş-stat au confiscat un total de 37,5 tone de solzi de pangolin, dintre care 12,9 tone într-o captură considerată cea mai importantă de acest gen realizată la nivel mondial în ultimii cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.