Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Taiwan califică drept 'crude' măsurile anti-COVID impuse de China

The Hill
coronavirus lockdown

Autoritățile din Taiwan califică drept „crude" măsurile anti COVID impuse de China și spun că nu vor copia modelul, anunță Reuters.

Blocajele impuse de China pentru a controla răspândirea COVID-19 sunt „crude", iar Taiwanul nu va urma pașii acesteia, a declarat duminică premierul Su Tseng-chang.

După ce a controlat pandemia prin controale stricte la frontiere și carantine, Taiwanul se confruntă cu o creștere a numărului de infecții interne de la începutul acestui an, cu aproximativ 75.000 de infecții cauzate de varianta Omicron.

Dar, având în vedere că peste 99% dintre aceștia au simptome ușoare sau nu prezintă niciun simptom, că până în prezent au fost înregistrate câteva decese și că nivelul de vaccinare este ridicat, guvernul a luat măsuri pentru a relaxa restricțiile și pentru a redeschide treptat insula cu 23 de milioane de locuitori către lumea exterioară.

În schimb, vecinul gigant al Taiwanului, China, a impus restricții severe în Shanghai și a înăsprit controalele în capitala Beijing, potrivit Mediafax.ro.

Vorbind în timpul unei vizite la Centrul de control al bolilor din Taiwan, Su a declarat că măsurile de limitare a pandemiei au fost „lăudate de întreaga lume".

„Nu vom închide țara și orașele cu atâta cruzime ca în China. Avem un plan și există un ritm al acestuia", a spus premierul.

Săptămâna trecută, Biroul chinez pentru afaceri din Taiwan a declarat că noul model de gestionare a pandemiei de către Taiwan va duce la multe decese.

Viața a continuat în mare parte în mod normal în Taiwan, iar guvernul are în vedere o nouă relaxare a regulilor de carantină.

Toți cei care sosesc în Taiwan trebuie să se izoleze timp de 10 zile, reguli la care au renunțat deja cele mai multe țări din Asia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.