Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Tonga le-au interzis femeilor să practice boxul şi rugbyul

interzis

Autorităţile din Tonga au interzis femeilor să practice rugbyul şi boxul, acest lucru fiind extrem de criticat de Valerie Adams, campioană la aruncarea greutăţii, şi de premierul neozeelandez Jacinda Arden, informează lequipe.fr. Ministerul Educaţiei a explicat că interzicerea vizează "păstrarea demnităţii femeilor din Tonga şi menţinerea valorilor culturale ale arhipelagului".

Adams, născută în Noua Zeelandă, dar cu origini în Tonga, a denunţat o "interpretare obtuză a culturii locale". "Femeile din Tonga trebuie să poată face rugby sau orice alt sport, dacă au calităţile necesare", a declarat dubla campioană olimpică şi cvadruplă campioană mondială.

Existenţa acestui decret a fost dezvăluită săptămâna trecută, după ce o echipă de fete de la un liceu din Tonga nu a putut participa la un turneu de touch rugby, versiunea fără placaj a sportului. "Când eram elevă, am jucat touch rugby şi încurajez toate femeile să se lanseze în sporturi care le interesează", a afirmat Jacinda Arden, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.