Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Vietnam vor elibera 1.000 de urşi crescuţi pentru a li se recolta lichid biliar

urs

Vietnamul a promis miercuri să elibereze peste 1.000 de urşi crescuţi în ferme pentru a li se recolta lichid biliar, utilizat în medicina tradiţională asiatică - în vederea opririi definitive a acestui comerţ ilegal, informează AFP, potrivit Agerpres.

Urşii, a căror vânătoare, trafic şi creştere sunt interzise în această ţară comunistă, pot fi ţinuţi în mod legal ca animale de companie. Această breşă legislativă este speculată însă de fermele ilegale care recoltează de la urşi lichid biliar, folosit la fabricarea produselor medicinale tradiţionale, aflate la mare cerere în această regiune. 

În ultimii ani, sute de urşi au murit din cauza abuzurilor, în condiţiile în care animalele sunt în mod constant drogate şi ţinute în cuşti înguste, cu abdomenul perforat de un cateter sau de o fistulă conectată la vezica lor biliară. 

În acest context, Administraţia vietnameză a pădurilor (VNFOREST) şi ONG-ul Animals Asia au semnat miercuri un acord pentru a salva toţi urşii rămaşi în aceste ferme şi pentru oprirea comercializării lichidului biliar al acestora în următorii cinci ani. 

Iniţiativa va costa circa 20 de milioane de dolari (17,3 milioane de euro) şi prevede salvarea şi construirea unor centre de găzduire a urşilor salvaţi. 

Fermele de urşi sunt interzise în mod oficial în Vietnam din 1992, însă această interdicţie nu este respectată. 

Potrivit AFP, în prezent există circa 1.200 de urşi ţinuţi în captivitate în Vietnam şi peste 400 de ferme în care sunt ţinuţi aceştia, în scădere faţă de 2005 când numărul urşilor era de peste 4.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.