Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile electorale din SUA: NU există dovezi ale fraudei la alegerile prezidențiale

Natural News
vot frauda alegeri sua

Mai multe autorităţi electorale americane au indicat joi într-un comunicat comun, la mai mult de o săptămână de la alegerile prezidenţiale, că nu s-a găsit ''nicio dovadă'' de buletine de vot pierdute sau modificate sau de sisteme de vot piratate, relatează AFP.

Citește și: Ungaria își modifică Constituția și încinge spiritele: familia este alcătuită din femeie și bărbat

''Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria Statelor Unite'', au declarat aceste autorităţi locale şi naţionale responsabile cu securitatea scrutinului, între care agenţia de securitate cibernetică şi a infrastructurilor (CISA), care depinde de Ministerului Securităţii Interne, informează Agerpres

"Nu există nicio dovadă a faptului că un sistem de vot a şters, a pierdut sau a schimbat buletine de vot sau că a fost piratat în vreun fel", se arată în comunicat.

''Deşi ştim că procesul nostru electoral face obiectul a numeroase afirmaţiii nefondate şi campanii de dezinformare, vă putem asigura că avem încredere absolută în securitatea şi integritatea alegerilor noastre'', au subliniat autorităţile electorale.

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a transmis pe Twitter în urmă cu câteva ore informaţii nefondate potrivit cărora un sistem de vot, numit Dominion, a ''şters'' 2,7 milioane de voturi în favoarea sa în toată ţara şi a alocat din nou alte sute de mii rivalului său democrat Joe Biden în Pennsylvania şi alte state.

Aceste informaţii au fost dezminţite de autorităţile electorale din statul cheie Pennsylvania şi de compania care gestionează acest sistem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.