Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile filipineze au declarat 'alertă naţională de denga' după 456 de decese înregistrate în acest an

pinoyfactsandtrivia.wordpress.com
filipine

Autorităţile sanitare filipineze au ridicat luni gradul de alertă pentru febra denga după o creştere vertiginoasă a numărului de cazuri confirmate cu această infecţie care a provocat în prima jumătate a anului 456 de decese la nivel naţional, relatează DPA potrivit Agerpres.

Numărul pacienţilor care au decedat ca urmare a infecţiei provocate de virusul denga între lunile ianuarie şi iunie a crescut cu 39% în comparaţie cu cifra de 278 consemnată în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor Departamentului de Sănătate.

Totodată, departamentul a înregistrat un total de 106.630 de cazuri de infecţie cu virusul denga, la nivel naţional, în primele şase luni ale anului, cu 85% mai multe în comparaţie cu cele 57.564 de cazuri consemnate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din cauza acestei creşteri, departamentul a declarat ''alertă naţională de denga'', birourile regionale primind ordin să intensifice monitorizarea cazurilor de îmbolnăvire şi să sporească implementarea strategiilor de combatere a bolii.

''Aceasta este prima dată când declarăm alertă naţională deoarece obiectivul este foarte clar: vrem să sensibilizăm publicul şi, mai important, comunităţile în care sunt evidente semne ale apariţiei precoce ale denga'', a declarat ministrul filipinez al sănătăţii, Francisco Duque.

Duque a subliniat că este importanţa de a merge la medic încă de la apariţia primelor manifestări ale bolii, precum febră timp de cel puţin două zile, dureri articulare şi musculare, oboseală, greaţă, erupţii cutanate şi sângerări. ''De obicei, (pacienţii) sunt aduşi la spitale destul de târziu'', a spus oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.