Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile franceze au înregistrat 159.400 de cazuri de violenţă domestică în 2020

RFI Romania
violenta sexuala

Autorităţile franceze au înregistrat în 2020 o creştere cu 10% a cazurilor de violenţă domestică, iar cele mai multe dintre victime au fost femei, a precizat luni Ministerul de Interne din această ţară, informează DPA.

Forţele de ordine au înregistrat 159.400 de cazuri de violenţă între parteneri de viaţă, 139.200 dintre victime fiind femei. Cele mai multe dintre cazuri au inclus violenţă fizică, iar în unele dintre situaţii leziunile au fost atât de severe, încât victimele nu au mai putut să meargă la locul de muncă.

Numărul deceselor cauzate de violenţa domestică a scăzut la 125 în 2020, de la 173 înregistrate în anul precedent. Dintre persoanele ucise, 102 erau femei, potrivit Agerpres.ro.

În 2020, în Franţa au fost instituite două lockdown-uri naţionale din cauza pandemiei de coronavirus, iar mulţi oameni au lucrat de la domiciliu. Cu toate acestea, Ministerul de Interne nu a stabilit o corelaţie între acest context şi sporirea cazurilor de violenţă domestică.

Sâmbătă, zeci de mii de persoane au protestat în Franţa faţă de violenţa îndreptată asupra femeilor. Au existat marşuri de protest atât la Paris, cât şi în alte oraşe din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.