Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile franceze EXCLUD o pistă teroristă în atacul din azilul de bătrâni

Un suspect a fost identificat în ancheta privind crima comisă joi seara într-un azil din Franţa, a declarat vineri procurorul de Montpellier, excluzând orice pistă legată de 'terorismul islamist', transmit France Presse şi DPA.

"Motivaţiile (autorului) rămân necunoscute", a precizat procurorul Christophe Barret, în timp ce un important dispozitiv a fost desfăşurat de forţele de ordine pentru a-l găsi pe agresor.

"Nu există niciun element care să arate o legătură între fapte şi terorismul islamist", a adăugat el, după uciderea unei îngrijitoare de 54 de ani. Barret a mai spus că anchetatorii merg pe o 'pistă locală'.

Franţa, lovită de aproape doi ani de un val de atentate jihadiste fără precedent, rămâne sub ameninţarea unor noi atacuri.

TRAGEDIE în Franța: O femeie a fost UCISĂ în urma unui atac ARMAT la un azil de bătrâni - VIDEO

O armă falsă a fost descoperită într-un vehicul găsit în apropierea azilului pentru clerici situat la Montferrier-sur-Lez, în apropiere de Montpellier, a adăugat el.

"Investigăm o pistă locală, cineva din anturajul acestui azil", a precizat procurorul. Bărbatul căutat, de circa 45 de ani, ar locui în sectorul Montferrier-les-Lez, potrivit unei surse apropiate anchetei. În maşină au fost de asemenea găsite brevete militare, potrivit sursei citate.

Forţele de ordine încercau vineri să îi localizeze pe agresor, cu ajutorul unui elicopter şi al unui escadron de jandarmerie.

Răspunsul lui Erdogan dă fiori reci Europei. România este direct vizată

Conform primelor elemente, joi seară, cu puţin timp înainte de ora 21:00 GMT, "un individ singur, cu cagulă pe cap şi înarmat cu un cuţit şi cu o puşcă a dat năvală în azil", au afirmat surse apropiate anchetei.

O îngrijitoare a putut da alarma, însă una dintre colegele sale a fost găsită moartă la sosirea jandarmilor. Niciunul dintre cei 59 de pensionari din azil, care găzduieşte călugări şi măicuţe aparţinând Societăţii Misiunilor Africane, nu a fost rănit, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.