Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile germane îndeamnă populaţia să rămână acasă, pe fondul unor condiţii meteorologice letale

captura video
ninsoare

Autorităţile din vestul Germaniei i-au îndemnat marţi pe rezidenţi să rămână în locuinţele lor, avertizându-i în legătură cu existenţa unor pericole mortale, după ce apariţia vremii de iarnă a dus la creşterea gradului de periculozitate pe drumuri, cauzând moartea a două persoane, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Sosirea bruscă a iernii a provocat mai multe accidente şi blocarea unor persoane în autovehicule din cauza drumurilor alunecoase şi a crengilor căzute din cauza ninsorilor înregistrate în multe părţi ale Germaniei.

În districtul Schwaebisch Hall din landul Baden-Wurttemberg, un bărbat de 71 de ani a murit în urma unei coliziuni produse pe un drum alunecos în seara de luni. Potrivit Poliţiei din Aalen, şoferul a pierdut controlul asupra vehiculului şi a intrat pe contrasens.

Un alt accident cauzat de fenomenul denumit "gheaţă neagră" a dus la moartea unui şofer de 54 de ani în apropiere de localitatea Denzerheide din landul Renania-Palatinat.

În districtul Rheingau-Taunus din vestul landului Hessa, 100 de persoane au fost evacuate din vehiculele lor rămase blocate lângă Eltville-Martinsthal, iar alte 70 de persoane au fost blocate pe o şosea de lângă Linienbad.

"Apelul meu urgent: asiguraţi-vă că staţi acasă marţi. Vă rugăm să nu vă plimbaţi nici în pădure: există un pericol acut de moarte din cauza crengilor rupte şi a căderilor de copaci", a declarat administratorul districtului într-un comunicat.

Serviciul German de Meteorologie (DWD) prognozează din nou insori şi polei pentru ziua de marţi în multe landuri federale, adăugând că vremea nefavorabilă va persista şi în zilele următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.